Румъния ще продължи да подкрепя Украйна, включително от военна гледна точка,

...
Румъния ще продължи да подкрепя Украйна, включително от военна гледна точка,
Коментари Харесай

Румъния обяви, че ще продължи да подкрепя Украйна

Румъния ще продължи да поддържа Украйна, включително от военна позиция, съобщи в Брюксел румънският министър председател Марчел Чолаку след среща на водачите на Партията на европейските социалисти (ПЕС), съобщи организация Аджерпрес.

Чолаку направи това конкретизиране, откакто бе запитан дали Румъния може да изпрати още муниции на Украйна.

" Румъния има явен принос и помощ във връзка с Украйна. Помощта беше многоизмерна. Най-голямата помощ, която оказахме на Украйна, беше икономическа и помощ във връзка с преноса на зърно, което ще продължи “, сподели Чолаку на конференция. Той напомни, че на неотдавнашното взаимно съвещание на държавните управления на Румъния и Украйна в Киев бе контрактувана точна процедура за транзит и възможен експорт на зърно в Румъния, който е доста стеснен посредством лицензионна система, утвърдена и призната и от Европейската комисия. Чолаку уточни, че Румъния „ ще продължи да оказва (на Украйна) помощ и във военната област ".

Президентът на Румъния Клаус Йоханис, който също е в Брюксел за присъединяване в Европейския съвет, съобщи, че на срещата на европейските водачи ще приказва за нуждата от поддръжка и внимание към Украйна, оповестява още Аджерпрес.

„ Ще изразя ясно нуждата от взаимност с Украйна, нуждата от поддръжка за Украйна и от внимание към Украйна “, съобщи Клаус Йоханис.
Според него сега вниманието се насочва към Близкия изток.

„ Украйна е до нас, това е страна, която ще стане част от Европейския съюз “, уточни още румънският президент.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР